HTML

Facebook

Alföldi Újra

Közönségkampány azért, hogy újra Alföldi Róbert legyen a Nemzeti Színház főigazgatója

Friss topikok

Kontakt

kontakt: alfoldiujra(kukac)gmail(PONT)com

2012.12.19. 11:36 alfoldiujra

Megalázták Törőcsik Marit

„Borzasztó, hogy közel nyolcvan évesen, 57 éves szakmai múlttal a hátam mögött magyarázkodnom kell egy országnak és az általam imádott társulatomnak, de megteszem, mert annyira lesújtottak a történtek" Törőcsik Mari

Hová lehet még süllyedni? 

Tesszük fel sokan a kérdést nap mint nap, amikor politikáról beszélgetünk. Nem csak az "elmúltkétév" az "elmúltnyolcév" hanem az "elmúlthúszév" során is. Azonban színház- és filmtörténetünk egyik legnagyobb alakjának nyilvános megalázásánál lejjebb már valóban nem sok lehet.

Meghamisított eredmény?


Hétfőn reggel, amikor Balog Zoltán miniszter bejelentette a Nemzeti Színház pályázatának végeredményét, a szakmai bizottság véleményének felsorolásánál azt állította, hogy 9-ből 9 igen szavazatot kapott Vidnyánszky pályázata, míg Alföldié csak egyet. Miután elvileg engedélyezett, hogy valaki két szavazatot is leadjon, ezért a gyanú rögtön Törőcsik Marira terelődött, ő ugyanis amellett, hogy a társulat képviseletében ült a bizottságban, jó munkakapcsolatban van Vidnyánszkyval is. Az esti RTL Híradóban már érezhető volt a tőle szokatlan felháborodásból, hogy itt valami nincs rendjén, amit a a ma reggeli szinhaz.hu-s interjú meg is erősített.

Törőcsik Mari ugyanis a 4 jelölt közül kettőt talált alkalmasnak a Nemzeti Színház vezetésére (Vidnyánszkyt és Alföldit), de külön hangsúlyozta, hogy ő a saját, és a társulat nevében Alföldi Róbertet támogatja, mert idézem:

„Barátom Vidnyánszky Attila, az általa rendezett Szarvassá változott fiúval járok tájolni, de az, hogy tisztelem nem azt jelenti, hogy rá voksoltam. Egy alkalommal, amikor épp Debrecenben játszottam, a vacsoránál neki is elárultam, hogy világossá tegyem, Alföldi Róbertre fogok szavazni. Azt is hozzátettem, hogy tisztelem, szeretem, becsülőm őt is és a munkáját is, de engem delegált a társulat, hogy képviseljem, és nem fogadtam volna el a kollegáim felkérését, ha nem értenék egyet a véleményükkel. Most a nagy nyilvánosság előtt is kijelentem, hogy Alföldi jól csinálta azt, amit csinált, és őt szerettem volna igazgatómnak. Most kezdte a legjobb formáját hozni a Nemzeti Színház, most ért be az eddigi munka”

törőcsik 2.jpgkép forrás: hokum.hu


A szakmai bizottság üléséről szóló jegyzőkönyveket, annak ellenére, hogy egy 5 év alatt 10 milliárd forint közpénzt felhasználó intézményről beszélünk, titkosították, és Törőcsik Marival is aláírattatták a titoktartási szerződést. Költői kérdés: a törvények értelmében, azután, hogy Törőcsik Mari nyilvánosan nyilatkozott az ülésen történtekről számíthatunk-e vajon arra, hogy Törőcsik Marit beperelik ezért, vagy esetleg eltekintenek az egyik, ha nem A legnagyobb élő színművészünk további megalázásától?

Mert jó.
Váltsatok le egy folyamatosan csökkenő állami támogatások, év közbeni váratlan elvonások és szélsőjobboldali, sokszor életveszélyes fenyegetések ellenére is kíváló munkát végző igazgatót, akit nem mellesleg ti is megállásnál nélkül fúrtok. Mert nem, nem felejtettük el hányszor ígérte meg a Vidnyánszkyt Debrecenbe vivő Halász János államtitkár negédes hangon Novák Elődnek és Pörzse Sándornak a parlamentben, hogy "bízzanak bennünk, eltakarítjuk Alföldit", méghozzá célzásokkal arra, hogy ez idő előtt fog megtörténni, hogy még jobban imponáljon a Jobbiknak.

Jó, állítsátok össze Vidnyánszky beosztottjaiból és bukott igazgatókból a "szakmai" bizottságot, hogy mentesüljön a fair verseny veszélyeitől.

És jó, ha már Vidnyánszky gyáva belenézni Alföldi szemébe a történtek után és nem bírja ugyanúgy végigcsinálni saját maga az átadás-átvételt, mint Jordán és Alföldi, akkor nyugodtan küldjetek csak kormánybiztost Alföldi nyakára. Hátha talál egy sornyi gépelési hibát valamelyik dokumentumban, ami alapján legalább a saját szavazótábor szemében megindokolható, hogy "mert korrupt és becstelen, azért".

És rendben, rendezzetek gálaműsort a bejelentésből csöpögős nagyjelenetekkel, ahol Vidnyánszky meghatódva beszél a megtiszteltetésről, hogy ez a szakmai bizottság őt támogatta.

De az, hogy annyi tisztesség, annyi érzékenység nincsen bennetek, hogy a színházi élet legnagyobb alakját is képesek vagytok a mocskos játszmáitokban besározni, és a saját társulata, valamint az ország előtt is megalázni, na az botrány.

6 komment

Címkék: pályázat igazgató alföldi róbert nemzeti színház vidnyánszky attila Törőcsik Mari Balog Zoltán


A bejegyzés trackback címe:

https://alfoldiujra.blog.hu/api/trackback/id/tr714972899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ppix 2012.12.19. 13:29:17

Egy szó, fidesz.
Mégis mit vártatok egy maffiától?

dzotya 2012.12.20. 22:20:43

ppix: iszonyatosan primitiv a hozzaszolasod!!!

Ppix 2012.12.21. 16:11:10

szerintem a fidesz primitiv, meg főleg a szavazói...

Attilajukkaja 2013.02.28. 14:43:27

Torocsik Mari egy ikon volt sokunk szamara, Evekig, evtizedekig. Eloszor a szepsege, aztan a tehetsege kapraztatta el a vilagot. Tenyleg az egesz villagot! Sokaig nagyon buszke voltam ra,.., De most nem vagyok az.
Gondolom, semleges szeretne maradni ebben a politijai kuzdelemben, es nem veszi eszre, hogy ez lehetetlen.
Most Vidnyamszki emberekent fogjak emlehetni.
Kedves Muveszno! Tenykeg ez hianyzik most magacskanak?

Attilajukkaja 2013.02.28. 14:47:48

Restellem a sok elirast.... Bocsi :o((
süti beállítások módosítása